Pošta Srbije - Poštanske marke u čast prvih 100 godina Banke Poštanska štedionica

30.11.2021.

Poštanske marke u čast prvih 100 godina Banke Poštanska štedionica

Pošta Srbije danas je u čast veka postojanja i neprekidnog rada najveće domaće državne banke, predstavila prigodne poštanske marke „100 godina od osnivanja Banke Poštanska štedionica a. d, Beograd” na svečanoj promociji u PTT muzeju, u prisustvu v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića, i predsednika Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica mr Bojana Kekića.

„Posebna nam je čast da predstavimo marku koja slavi jubilej Banke Poštanska štedionica, ali i zajedničke korene i vrednosti kojima ostajemo posvećeni – odgovorno, sigurno i stabilno poslovanje, prepoznat državni interes i razvoj novih savremenih usluga i brige o klijentima. Takođe, istakao bih zadovoljstvo dugogodišnjom intenzivnom poslovnom saradnjom, kojom smo stavili na raspolaganje preko 1.500 naših poslovnica za isplatu različitih državnih pomoći i socijalnih davanja, kao i za više od 550.000 najstarijih sugrađana, klijenata Banke koji penzije mogu da podižu i na šalterima pošta, dok svakog meseca poštari uručuju penzije na više od 280.000 kućnih adresa. Spremni smo da produbimo veze novim projektima i pogodnostima, ponudićemo nove digitalne usluge, kao što je plaćanje računa na kućnim adresama, vodeći računa posebno o najstarijim korisnicima”, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Mr Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica, istakao je da je ta banka danas jaka, sigurna i stabilna finansijska institucija sa jasno artikulisanim državnim interesom, tačnim i restriktivnim rezultatom. „Jednako smo ponosni na svoju tradiciju, kao i stalnu modernizaciju i inovacije koje su nezaobilazne na našem putu rasta. Da bismo, kao što kaže jedan od slogana po kojem smo prepoznatljivi, bili 'Još bliže vama', u prethodnih pet godina proširili smo paletu proizvoda i poslovnu mrežu po celoj zemlji. Ovu jubilarnu godinu proslavljamo radno. U julu smo preuzeli MTS banku, a u oktobru potpisali ugovor o akviziciji Komercijalne banke Banjaluka”, podsetio je Bojan Kekić i dodao:

„Kaže se da je banka mesto u kojem ostaviš kišobran kada je lepo vreme i pokupiš ga kada pada kiša. Ova banka je već 100 godina taj kišobran, koji postoji kao zaštita pod koju ljudi mogu mirno da se sklone. To je kišobran za penzionere, zaposlene i privredu. Tu smo, pogotovo danas, i da bismo ulagali, uvećavali kapital, učestvovali u najvažnijim državnim projektima, kao finansijska magistrala po kojoj se brže i sigurnije ide napred”.

Bojan Kekić je istakao da marka koju Banka Poštanska štedionica danas predstavlja sa Poštom Srbije, akcionarom i prijateljem, „nije samo lep i svečan ukras, već i garant, potpis na sigurnu i dobru budućnost i pečat, državni, kao dokaz da je sutrašnjica svakog našeg korisnika na dobrom mestu, u sigurnim rukama”.

Prigodno filatelističko izdanje „100 godina od osnivanja Banke Poštanska štedionica a.d, Beograd” sadrži poštansku marku nominalne vrednosti 30 dinara štampanu u šalterskim tabacima od deset maraka, koverat prvog dana FDC i prigodan žig. Izdanje je priređeno u saradnji sa Kabinetom i Odeljenjem za marketing i odnose sa javnošću Banke Poštanska štedionica, u umetničkoj realizaciji Miroslava Nikolića, kreatora maraka Pošte Srbije.