Pošta Srbije - Nagradni konkurs Pošte Srbije „Pismo Božić Bati” traje do 7. januara

20.12.2021.

Nagradni konkurs Pošte Srbije „Pismo Božić Bati” traje do 7. januara

Nagradni literarni i likovni konkurs Pošte Srbije „Pismo Božić Bati” počeo je 1. decembra i traje do 7. januara 2022. godine.  Pozivamo najmlađe – decu uzrasta do 12 godina iz cele Srbije, da na papiru zabeleže, opišu ili oslikaju svoj doživljaj najlepšeg i najradosnijeg praznika, odgovarajući na temu „Moj najlepši Božić”, i osvoje vredne nagrade.

Mladi autori mogu se opredeliti za crtež, kolaž, stihove, priču, poruke, čestitke, ili kombinovati literarne i likovne tehnike i formate, bez ograničenja u tehnici izvođenja i broju poslatih radova. Učešće može biti samostalno, ili kolektivno – preko predškolskih i školskih ustanova.

Radovi se šalju na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs „Pismo Božić Bati”.

Podatke o autoru – ime, datum rođenja, grad/mesto i kontakt telefon roditelja/staratelja, potrebno je navesti na poleđini rada. Na grupnim radovima, navodi se naziv, adresa i kontakt telefon ustanove ili vaspitača/učitelja, odeljenje ili vaspitna grupa. Uz sve radove treba priložiti izjave o saglasnosti za korišćenje i obradu navedenih podataka o autorima, od strane Pošte Srbije, za potrebe konkursa (izjave mogu biti i rukom pisane).

Radove će ocenjivati Komisija, koju čine naši istaknuti umetnici, braća Bojan i Ivan Zamurović, svetski poznati stok fotografi, i proslavljeni pisci za decu – Mirjana Bulatović, Nevena Vitošević Ćeklić i Branko Stevanović. Pošta Srbije nagradiće po pet najboljih autora u obe konkurencije. Električni trotinet, dva tableta i dva mobilna telefona dodeljuju se u pojedinačnoj konkurenciji, a pet televizora kolektivne su nagrade za najuspešnije vaspitne i obrazovne grupe. Rezultati konkursa biće objavljeni 14. januara, a svečana dodela nagrada pobednicima biće naknadno organizovana.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Uslovi nagradnog konkursa i obrasci izjava o saglasnosti, dostupni su na sajtu Pošte. Za dodatne informacije na raspolaganju je imejl adresa marketing@posta.rs.