Pošta Srbije - Poštanske marke za Zvezdinu porodicu

27.12.2021.

Poštanske marke za Zvezdinu porodicu

Pošta Srbije predstavila je danas u prisustvu predstavnika uprave FK „Crvena zvezda” prigodno izdanje poštanskih maraka pod nazivom „Zvezdina porodica”. 

„Pošta Srbije ovim filatelističkim izdanjem odaje priznanje sportskim uspesima kluba koji je proslavio srpski fudbal u celom svetu. Poštanske marke su čuvari sećanja i svedočenja za budućnost, i siguran sam da će mnogi koji se smatraju delom brojne Zvezdine porodice u zemlji i inostranstvu, želeti da ih imaju za sebe i svoje naslednike. Ove marke će na pismima putovati širom sveta i zauvek podsećati na uspehe jednog fudbalskog kluba iz Beograda i Srbije”, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Predsednik FK Crvena zvezdaSvetozar Mijailović istakao je da Crvena zvezda i Pošta Srbije imaju odličnu saradnju, o čemu svedoči i ovo filatelističko izdanje. „Ponosni smo što je saradnja ostvarena na obostrano zadovoljstvo i što je Pošta Srbije prepoznala koliki je Crvena zvezda brend. Zbog toga, zajedničkim snagama, radimo na promovisanju maraka sa motivima Crvene zvezde. Tema ove serije maraka je upravo ta – Zvezda i porodica, što su u ovom slučaju sinonimi. Mi smo ponosni na to što je naša porodica višemilionska, ali pre svega na to što je Crvena zvezda skladna i srećna porodica”, rekao je Mijailović.

Filatelističko izdanje „Zvezdina porodica” čine dve marke, pet vinjeta, koverat prvog dana i prigodan žig. Na emisiji su motivi „crveno-belih” fudbalera na terenu, „Zvezdinog” stadiona, navijačke atmosfere sa „Severa”, i osvojeni trofeji evropskog i svetskog šampionata iz 1991. godine. Umetnička realizacija delo je Jakše Vlahovića, kreatora maraka i vrednosnica Pošte Srbije.

Ovom prilikom, na svečanosti u šalter sali Glavne pošte u Takovskoj ulici u Beogradu, predstavljena je i mogućnost uplate za prijem u članstvo u FK „Crvena zvezda” na šalterima pošta širom Srbije.