Pošta Srbije - Pošta i Kriminalističko-policijski univerzitet zaključili Sporazum o saradnji

28.12.2021.

Pošta i Kriminalističko-policijski univerzitet zaključili Sporazum o saradnji

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta u Beogradu prof. dr Zoran Đurđević potpisali su danas Sporazum o saradnji JP „Pošta Srbije” i Kriminalističko-policijskog univerziteta, koji će zaposlenima na poslovima bezbednosti i zaštite, odbrane i vanrednih situacija u Pošti Srbije omogućiti dodatnu obuku.

Primena ovog Sporazuma predviđa da zaposleni na poslovima bezbednosti i zaštite u Pošti Srbije usvoje nova znanja i steknu dodatne veštine potrebne za organizovanje lične i uzajamne zaštite, sprovođenje mera civilne zaštite i spasavanja i upravljanja u vanrednim situacijama. Takođe, dodatna edukacija obezbediće efikasniji sistem zaštite i spasavanja života zaposlenih i korisnika usluga, materijalnih dobara, efikasnije uslove za odvijanje poštanske delatnosti u uslovima vanredne situacije i povećanje spremnosti zaposlenih za adekvatno reagovanje na uspostavljanju normalizacije procesa rada i neprekidnog obavljanja poštanske delatnosti.

„Dodatnim usavršavanjem zaposlenih, Pošta Srbije preduzima adekvatne mere i postupke u cilju podizanja nivoa bezbednosti zaposlenih i imovine, a naročito u delu primene preventivnih mera, kao i na unapređenju sistema tehničke zaštite, proširenjem postojećih i uvođenjem novih rešenja. Imajući u vidu delatnosti kojima se bavi, teritorijalnu raspostranjenost, kao i značaj funkcionisanja Pošte kao velikog tehničkog sistema, kontinuirana usavršavanja zaposlenih na poslovima bezbednosti i zaštite jedan su od ključnih parametara uspostavljanja korporativne bezbednosti“, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije.