Pošta Srbije - Uskoro modernizacija Izmenične pošte na Aerodromu

29.12.2021.

Uskoro modernizacija Izmenične pošte na Aerodromu

Zoran Đorđević, vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije obišao je danas Izmeničnu poštu na Aerodromu Nikola Tesla i sastao se sa direktorom aerodroma, Fransoa Berizom, sa kojim je razgovarao o zajedničkim aktivnostima na unapređenju i modernizaciji ovog objekta koji ima nacionalni strateški značaj.

U objektu Izmenične pošte obavljaju se svi tehnološki procesi međunarodnog avionskog poštanskog saobraćaja, kako u prispeću tako i u otpremi pošiljaka, uključujući i sve tehnološke procese vezane za tranzit poštanskih pošiljaka i zaključaka.

„U planu je rekonstrukcija ovog objekta, s obzirom da od kada je pušten u rad 1961. godine, od tada nije bilo značajnijih ulaganja, kao i da je odavno prerastao postojeće kapacitete. Modernizacija je neophodna zbog potrebe za većim kapacitetima, u skladu sa razvojem Aerodroma Nikola Tesla koji ima veliki broj direktnih avio linija, kao i planom Vlade Republike Srbije da beogradski aerodrom bude hab za Jugoistočnu Evropu. Pošta Srbije će po dogovoru i zajedno sa Aerodromom, u interesu Srbije, povećati kapacitete Izmenične pošte i implementirati najsavremeniju logističku opremu, čija je realizacija predviđena za 2022. godinu. Cilj ove investicije je dobijanje najmodernijeg objekta ovog tipa u kome bi se efikasno i brzo sortirale pošiljke iz sveta za Srbiju, region i šire“, izjavio je Zoran Đorđević.