Pošta Srbije - Nova vozila u Poštinoj floti

30.12.2021.

Nova vozila u Poštinoj floti

Pošta Srbije realizovala je prvu nabavku vozila putem operativnog lizinga i ugovorila isporuku 209 novih vozila namenjenih transportu i dostavi poštanskih pošiljaka. Isporučeno je prvih 28 teretnih vozila mase od 3-3,5t, 17 vozila tipa Fiat Ducato Furgon 2.3 MJ, i 11 vozila tipa Fiat Ducato Maxi Furgon 2.3 MJ.

Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije ovim povodom danas je održao kolegijum Preduzeća u Regionalnom poštansko-logističkom centru Beograd, i sa izvršnim direktorima i direktorima funkcija razgovarao je o realizaciji započetih aktivnosti na daljoj obnovi poštanske mreže tokom januara meseca, kao i o planovima za početak nastupajuće poslovne godine na jačanju kapaciteta u tehnološkim vozilima i novim uslugama koje podržavaju e-trgovinu. Kolegijumu su prisustvovali i predstavnici sindikata koji deluju u Preduzeću.

„Kontinuirano unapređenje logističkih kapaciteta strateško je opredeljenje Pošte Srbije. U cilju unapređenja transporta, redovne i specijalizovane dostave pošiljaka, posebno usled rastuće e-trgovine i povećanja broja e-pošiljaka, otpočeli smo sveobuhvatnu obnovu Poštine flote. Uvođenjem novih tipova vozila, obnovom i daljim jačanjem najveće i najrasprostranjenije nacionalne distributivne mreže, obezbeđujemo našu lidersku poziciju. Nova tehnološka vozila povećaće sigurnost pošiljaka u transportu, pouzdanost i kvalitet poštanskog servisa, kao i zadovoljstvo korisnika, obezbeđujući istovremeno i bolje uslove za rad zaposlenih. Obnovu Poštine flote i isporuku novih vozila, mopeda i bicikala nastavljamo u januaru, a u planu je kompletna zamena flote do 2023. godine”, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Nova vozila povećavaju dostupnost poštanske mreže čime se postiže unapređenje kvaliteta usluge uz smanjenje emisije izduvnih gasova s obzirom da sva vozila ispunjavaju Euro 6 standarde, i omogućiće povećanje broja usluga koje Pošta pruža, u skladu sa rastućim zahtevima tržišta.