Pošta Srbije - U dežurnim poštama počelo prijavljivanje za vaučere za odmor u Srbiji

2.1.2022.

U dežurnim poštama počelo prijavljivanje za vaučere za odmor u Srbiji

U dežurnoj Glavnoj pošti u Beogradu u Takovskoj 2, Zoran Đorđević, v. d. direktora Pošte Srbije, u ponoć 1. januara obišao je zaposlene i čestitao im je novogodišnje praznike. Đorđević je simbolično označio i početak novog ciklusa prijavljivanja i podnošenja dokumentacije građana za 100.000 vaučera u vrednosti 5.000 dinara za odmor u Srbiji u 2022. godini, utvrdivši da je sve spremno za prijem prvih zahteva za vaučere.

Prvi vaučer je izdat tačno u ponoć što nagoveštava da će i ovog puta biti velika zainteresovanost.

U obilasku dežurnih pošta u novogodišnjoj noći bili su i izvršni direktor Nebojša Marković i direktorka Funkcije Informacionih tehnologija, elektronskih komunikacija i razvoja Milica Spasić koji su posetili Telekomunikacioni centar u Katićevoj ulici u Beogradu i uverili se da sve funkcioniše u najboljem redu. Pošte na graničnim i administrativnim prelazima posetili su izvršni direktor Saša Trandafilović, na prelazu Batrovci, direktor Funkcije poštanske mreže Dejan Šijak, na graničnom prelazu Horgoš, direktor Regionalne radne jedinice „Vranje, Leskovac, Prokuplje, Pirot” Goran Stanojković na graničnom prelazu Preševo, direktor radne jedinice Ivan Milojević na graničnom prelazu Jarinje, a Branislava Nedić, direktorka Područne jedinice „Sremska Mitrovica” poštu na graničnom prelazu Sremska Rača. Direktorka Funkcije usluga Bojana Nikolić bila je u pošti na aerodromu „Nikola Tesla“, dok će Poštu na Kopaoniku koja dežura 2. januara, posetiti direktor Regionalne radne jedinice „Kraljevo, Čačak” Nenad Nerić.

Prijavljivanje za vaučere nastavlja se u dežurnim poštama tokom praznika od 1–3. januara (spisak dežurnih pošta dostupan na sajtu Pošte Srbije), a od 4. januara na šalterima svih pošta u Srbiji.

Pored evidentiranja prijava Pošta Srbije obezbeđuje i dostavu vaučera na kućne adrese korisnika u vidu vrednosnih pisama i na broju 0700 100 300 Kontakt centra Pošte pruža informacije korisnicima o statusu njihovih prijava i uslovima korišćenja vaučera.

U projektu podsticanja razvoja domaćeg turizma Vlade Srbije Pošta učestvuje od 2015. godine. O kriterijumima, potrebnoj dokumentaciji i drugim informacijama korisnici se mogu informisati na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije www.mtt.gov.rs, na sajtu Pošte Srbije www.posta.rs ili pozivanjem Kontakt centra Pošte Srbije 0700 100 300.