Инфо - Саопштења за медије

21.12.2020.

Друго место припало је осмогодишњем Стефану Димићу из Угљара, Косово Поље, који је имао само једну молбу за Деда Мраза – да развесели сву децу, што му је поручио надахнутим и искреним стиховима своје песмице:

,,Година је била тешка,

али није наша грешка,

ми смо стварно добри били

и поклоне заслужили.”.

Колаж Љубице Савић, десетогодишње Ужичанке, са приказом групе Деда Мразова, који се са брда спуштају у град да испуне дечје жеље, освојио је треће место.

У групној конкуренцији, прву награду освојили су малишани предшколске групе ПУ ,,Ласта” из Голупца – који су празник претворили у магичну чаролију кроз приказ стаклене кугле са разиграним пахуљама и новогодишњим мотивима. Друго место припало је креативној књизи Бубамарине приче о Деда Мразу са 22 илустроване ауторске приче, разреда II-3, ОШ „20. октобар” из Врбаса. Трећу награду заслужили су ученици IV-2, ОШ „Мајка Југовића” из Земуна, цртежима оловком који су духовито измаштали и јарким и ведрим бојама приказали занимања будућности – чистача неба, укротитеља муња, фризерку морских таласа...

Уместо традиционалне изложбе и свечаног уручења награда, у складу са епидемиолошком ситуацијом, награде победницима ће бити уручене на безбедан начин – на њиховим адресама, док ће свим учесницима бити послате захвалнице.

Овогодишњи осамнаести наградни литерарни и ликовни конкурс „Пиши Деда Мразу”, трајао је од 1. новембра до 5. децембра, уз учешће преко 7.000 малишана узраста до 10 година из целе Србије. Пошта Србије овим конкурсом подстиче дечју креативност и неговање културе писања и писмености.

30.10.2020.

Млади аутори могу се определити за цртеж, колаж, стихове, причу, поруке, честитке, жеље, или комбиновати литерарне и ликовне технике и формате. Учешће може бити самостално, или групно – слањем групних радова преко предшколских и школских установа. Радове ће оцењивати стручни жири, а Пошта Србије ће наградити по три најбоља аутора у обе конкуренције. Пригодне плакете најуспешнијим ауторима, као и награде – ховерборд, тротинет и ролери додељују се у појединачној конкуренцији, а три мини музичке линије припашће најуспешнијим васпитним и образовним групама.

Радове је потребно слати на адресу: Поштански преградак 900, 11000 Београд 6, са назнаком: Наградни конкурс „Пиши Деда Мразу”, до 5. децембра.

Податке о аутору – име, датум рођења, адреса и контакт телефон родитеља/старатеља, потребно је навести на полеђини рада. На групним радовима, наводи се назив, адреса и контакт телефон установе, одељење или васпитна група, као и број деце која су учествовала у креирању. Уз све радове, обавезно је приложити изјаве родитеља о сагласности за коришћење и обраду наведених података о ауторима, од стране Поште Србије, а за потребе конкурса.

Конкурсом „Пиши Деда Мразу”, који се ове године одржава 18. пут заредом, Пошта традиционално подстиче развој дечје креативности и неговање културе писања и писмености. Само на прошлогодишњем конкурсу са великим успехом учествовало је преко једанаест хиљада малишана.

Услови наградног конкурса и обрасци изјава о сагласности, истакнути су на сајту Поште www.posta.rs. За додатне информације на располагању је и контакт телефон 011-3064-102.        

15.10.2020.

Док трају радови, а према Решењу Градске управе града Лесковца – Одељење за комунално стамбене послове, саобраћај и инфраструктуру, одређује се привремена измена режима саобраћаја на јавној површини – тротоару. Измена обухвата затварање дела јавне површине – тротоара у улицама Светоилијска, Светозара Марковића и Боре Станковића.

Захваљујемо корисницима и грађанима Лесковца на разумевању.

Током извођења радова, пошта 16103 Лесковац 3 ће неометано пружати све услуге корисницима у уобичајеном радном времену, радним данима од 7 до 19 часова, суботом од 7 до 15 часова.

9.10.2020.

У оквиру поштанског комплекса у Лесковцу, на простору од готово 2.400 м2 смештени су савремени претоварно-сортирни центар, шалтер сала поште и канцеларије стручних служби. Савремени објекат у који је Пошта Србије уложила преко пола милиона евра, омогућиће већи и бржи обим реализације поштанских услуга на територији Јабланичког округа, укључујући и Пост експрес и логистичке услуге. Допринеће и побољшању услова рада запослених, али и квалитету живота у центру Лесковца, из ког су у нови поштански објекат измештени прерадни капацитети.

„Техничком и технолошком модернизацијом својих центара у локалним и регионалним зонама широм Србије, чиме обележава 180 година свог постојања, Пошта Србије потврђује своје дугорочно развојно опредељење и стратешку улогу поузданог партнера привреде и грађана. То потврђује и сталном модернизацијом своје транспортне флоте, која је од данас богатија и за 10 специјализованих доставних возила – квадова за неприступачне терене”, каже Мира Петровић, в. д. директора Поште Србије.

Квадови ће омогућити бржу и сигурнију испоруку свих врста пошиљки на подручјима са неразвијеном путном инфраструктуром, а посебно на путевима без асфалтне подлоге, као и у срединама у којима је због временских прилика достава отежана. Ова возила испоручиваће пошиљке на територији у рејонима Сурдулице, Куршумлијске бање, Власа, Сокобање, Врњачке Бање, Рудног, Бање Ковиљаче, Златибора, Митровца на Тари и Мокре Горе и тако повећати доступност услуге и истовремено олакшати посао достављачима на тешко приступачним подручјима.

Девети октобар, Светски дан поште, обележавају све националне поштанске управе на дан када је 1874. у Берну основан Светски поштански савез. На оснивачком конгресу међу 22 земље оснивача била је и Кнежевина Србија.

27.7.2020.

Поводом неутемељених, нетачних и увредљивих објава организације Ефектива и потоњих тенденциозних написа и објава у појединим медијима, без давања времена и простора да се одговори на неосноване оптужбе, Пошта Србије ће искористити сву правну заштиту.

Напомињемо да су поновним успостављањем токова међународног саобраћаја значајно убрзани и нормализовани токови транспорта међународних пошиљака, за разлику од периода на почетку пандемије изазване вирусом Ковид-19, када је транспорт био у прекиду што је изазвало кашњења дела међународних пошиљака од три месеца. Услед околности изазваних вишом силом, Пошта Србије не може сносити одговорност и током поменутог периода поступала је као и друге поштанске управе сагласно препорукама и објавама размењеним преко Светског поштанског савеза.