Инфо - Сервисне информације

У понедељак, 7. децембра, пошта 37108 Крушевац 8 почиње са радом на новој локацији, у Улици краља Милутина 26 Б, у Тржном центру „Рода” у Крушевцу.

Корисницима је на располагању један шалтер и све врсте услуга из фазе пријема, као и мењачки послови.

Радно време поште је радним даном од 8 до 19 часова и суботом од 8 до 13 часова.

У периоду од 4. до 15. децембра 2020. године  радно време пошта и издвојених шалтера који се налазе у трговинским центрима затвореног типа скраћује се до 17 часова радним даном, а суботом и недељом исти неће радити.

Све остале поште, укључујући и поште и издвојене шалтере који се налазе у трговинским центрима отвореног типа, у које се улази са спољне стране или непосредне јавне површине, задржавају редовно радно време.

У понедељак 23.11.2020.године, након завршене адаптације, пошта 25220 Црвенка наставља са радом на адреси Маршала Тита 125, Црвенка.

Радно време поште је од понедељка до петка од 7 до 19 часова, а суботом од 8 до 12 часова. На три шалтера корисницима ће бити на располагању услуге: пријем и испорука пошиљака, услуге платног промета и мењачких послова, и друге.

У понедељак, 16.11.2020. године, почиње са радом нова пошта 36109 Краљево 9, у ТЦ „Слово” у Улици војводе Степе 45 у Краљеву.

Радно време поште је од понедељка до петка од 8 до 19 часова и суботом од 7 до 14 часова.

Корисницима су на располагању услуге пријема пошиљака и платног промета, a у наредном периоду пружаће се и услуге мењачких послова и испорука пошиљака.

Истог дана, 16. новембра, почиње са радом и пошта 24111 Суботица 11, у Улици Првомајска број 101 у Суботици.

Корисницима су на располагању четири шалтера, а радно време поште је од понедељка до петка од 8 до 19 часова и суботом од 8 до 12 часова.

Пошта у Суботици корисницима ће пружати различите врсте услуга: пријем и испорука пошиљака, услуге платног промета и мењачких послова, услуга Пост-експорт (извоз робе) и друге.

Пошта Србије поново je успоставила међународни поштански саобраћај са Монаком, тако да сада отпрема пошиљке ка 79 земаља.

Подсећамо да, услед ограниченог авио-саобраћаја, као последице мера које се на глобалном нивоу спроводе у циљу спречавања ширења вируса SARS-CoV-2, међународни поштански саобраћај отежано функционише у целом свету.

Због ограничења у транспорту пошиљака, као и организације рада појединачних поштанских оператора, могућа су кашњења или обуставе у поштанском саобраћају према појединим земљама.

Списак земаља у које је могуће слати поштанске пошиљке