Инфо - Сервисне информације

Данас,  8.4.2021. године, почео је са радом Локални поштанско-логистички центар 22200 Сремска Митровица.

ЛПЛЦ 22200 Сремска Митровица налази се на адреси Краља Петра I Карађорђевића 4 у Старој Пазови.

Услед ограниченог капацитета у ваздушном саобраћају о чему је Пошту Србије обавестио авио превозник, привремено је обустављен међународни поштански саобраћај за Аустралију.

Подсећамо да, услед ограниченог авио-саобраћаја као последице мера које се на глобалном нивоу спроводе у циљу спречавања ширења вируса SARS-CoV-2, међународни поштански саобраћај отежано функционише у целом свету.

Због ограничења у транспорту пошиљака, као и организације рада појединачних поштанских оператора, могућа су кашњења или обуставе у поштанском саобраћају према појединим земљама.

Списак земаља у које је могуће слати поштанске пошиљке

У складу са најављеним мерама Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид-19, од среде 17. марта до недеље 21. марта, поште у Србији, осим пошта и издвојених шалтера који се налазе у трговинским центрима, радиће по уобичајеном режиму, уз стриктно поштовање прописаних мера заштите.

Поште и издвојени шалтери у отвореним и затвореним трговинским центрима ће у наведеном периоду бити затворени.

ЈП „Пошта Србије” позива све кориснике да се придржавају препоручених мера заштите и држе дистанцу у складу са прописаним мерама.

У суботу 13. марта и недељу 14. марта 2021. године, поште и издвојени шалтери који се налазе у трговинским центрима отвореног и затвореног типа неће радити.

Остале поште радиће по редовном режиму.

На основу Уредбе („Службени гласник РС” бр.11/2021), продаја доплатне марке „Кров 2021” почела је 8. марта 2021. године и трајаће до 21. марта 2021. године.

Доплатна марка износи 10,00 динара.