Асортиман филателистичког прибора: класере, футроле, пластифициране листове за футроле, филателистичке лупе и пинцете, UV лампе, разне врсте хавида и заштитних фолија, као и остали филателистички прибор можете купити у нашим продајним објектима у Београду: продавница „Филателија”, Таковска 7 и филателистички шалтер у Главној пошти, Таковска 2.

Филателистички класери са белим странама

Филателистички класери су албуми за одлагање и чување марака. Постоје у два формата, са корицама у више боја и различитим бројем унутрашњих листова. Класери А5 формата имају 16 белих страна са једним пергамент међулистом. Простор за одлагање марака је шест редова по страни.

Класери А4 формата, могу имати 16, 32 и 64 беле стране са дуплим пергамент међулистом. Простор за одлагање марака је девет редова по страни.

Филателистички класери са црним странама

Филателистички класери су албуми за одлагање и чување марака, са корицама у више боја и различитим бројем унутрашњих листова. Класери су А4 формата, а могу имати 16, 32 и 64 црних страна са дуплим пергамент међулистом или намагнетисаним заштитним међулистом. Простор за одлагање марака је девет редова по страни.

Филателистичке футроле и корице

Филателистичке футроле и корице представљају системе за одлагање и чување марака, коверата, разгледница, докумената. Постоји широк асортиман корица у зависности од капацитета, димензија, боја и намене. Могу садржати 60 или 80 листова у зависности од материјала који се чува.

Филателистичке лампе

УВ лампе за откривање флуоросцентности на маркама, новчаницама и телефонским картицама.

Филателистичке пинцете

Коришћењем филателистичких пинцета избегава се остављање отисака прстију и оштећења перфорација на маркама. Постоје ратличите врсте и димензије пинцета у зависности од њихове крајње намене. У понуди су пинцете ПИ 31, ПИ 42, ПИ 51, ПИ 52, као и пинцете за пластичном заштитом.

Филателистичке лупе

Широк асортиман филателистичких лупа пружа могућност увеличавања поштанских марака и осталих предмета од 2 до 6 пута. Могу имати и ЛЕД светло.

Листови за марке по годишту издања марака

Листови за марке по годишту издања марака имају заштитне хавиде у које се умећу марке. Хавиди су залепљени на репродукције марака, у њих се умећу марке и на тај начин су заштићене од прашине и додатних спољних утицаја. Листови за марке се продају појединачно за свако годиште марака.