Sekogram - O usluzi

Sekogram

Pošaljite pošiljku u inostranstvo slepim i slabovidim osobama.

Sekogram za inostranstvo oslobođen je poštarine, osim kada se šalje avionom.

Sekogram koji se šalje u inostranstvo oslobođen je poštarine, izuzev poštarine za Avionsku pošiljku.

Sekogram je pošiljka koja sadrži prepisku, literaturu u bilo kom obliku, uključujući i zvučne zapise, namenjene isključivo potrebama slepih ili slabovidih osoba, kao i opremu i materijale prilagođene prevazilaženju problema slepila.

Dimenzije sekograma odgovaraju dimenzijama pisma: zbir dužine, širine i visine – do 90 cm, s tim da najveća od tri dimenzije može biti najviše 60 cm. Najmanje dimenzije pisma su 9 x 14 cm.

Masa sekograma: do 7 kg.

Primeri pravilnog adresovanja

Standardi dostave prioritetnih pismonosnih pošiljaka

Šta je zabranjeno slati u pošiljkama?

Poštanske pošiljke ne smeju da sadrže: opasne i štetne materije, predmete čiji prenos ugrožava zdravlje i život ljudi i druge poštanske pošiljke, opojne droge, osim kada su primalac i pošiljalac zakonom ovlašćeni za promet drogom, žive životinje, novac, kovanice, novčanice, druge hartije od vrednosti, plemenite metale i vredne komade nakita, osim u vrednosnim pošiljkama i drugu robu i predmete čiji je prenos zabranjen zakonom i drugim propisima.

Prilikom slanja pošiljaka u inostranstvo, potrebno je da se informišete da li su artikli koje želite da pošaljete zabranjeni za uvoz u odredišnu ili tranzitnu zemlju.

Pismonosne pošiljke koje ne podležu carinskom pregledu

Spisak zabranjenih artikala za uvoz ili tranzit kroz određenu zemlju

Povezane usluge i informacije