Western Union novčana doznaka - O usluzi

Western Union novčana doznaka

Međunarodni transfer novca.

Usluge Western Union novčane doznake pružaju se u poštama širom Srbije.

Western Union novčana doznaka predstavlja uslugu brzog transfera novca iz Srbije u inostranstvo ili iz inostranstva u Srbiju.

Pošta Srbije pruža usluge Western Union-a isključivo u dinarima.

Konverzija u dinare obavlja se po kursu koji primenjuje kompanija Western Union-a.

Naknadu za slanje novca plaća pošiljalac.

Pošta Srbije pruža usluge Western Union novčane doznake kao zastupnik platne institucije kompanije Tenfore d.o.o. Beograd (Rešenje Narodne banke Srbije br. 7482 od 08.10.2015. godine). Kompanija Tenfore d.o.o. Beograd je platna institucija u skladu sa dozvolom Narodne banke Srbije (Rešenje br. 83 od 28.9.2015. godine).

Spisak pošta koje obavljaju Western Union usluge

Slanje novca u inostranstvo

Uplata novca u dinarima može se obaviti na šalteru najbliže pošte koja pruža usluge Western Union-a.

Za podizanje novca u inostranstvu uz važeći lični identifikacioni dokument, potrebno je da primalac saopšti sledeće podatke: kontrolni broj novčane doznake (MTCN), uplaćeni iznos, ime i prezime osobe koja je poslala novac, zemlju iz koje je novac poslat.

Prijem novca iz inostranstva

Usluga isplate novca poslatog iz inostranstva na šalterima pošta. Novac je dostupan u roku od nekoliko minuta nakon slanja.

Za podizanje novca u Pošti Srbije, uz važeći lični identifikacioni dokument, potrebno je da primalac saopšti sledeće podatke: kontrolni broj novčane doznake (MTCN), očekivani iznos za isplatu, ime i prezime pošiljaoca, zemlju odakle je novac poslat.

Obaveštenje o prikupljanju i obradi podataka o ličnosti

Povezane usluge i informacije