Post-eksport – izvoz robe - O usluzi

Post-eksport – izvoz robe

Sigurno i brzo slanje komercijalne robe, po pristupačnim cenama.

Izvoz komercijalne robe, uz pojednostavljen carinski postupak.

Pošta Srbije kreirala je usluge za Vaše uspešno poslovanje.

Želite da pokrenete sopstveni mali biznis? Imate sajt ili planirate da posredujete u internet trgovini? Imate proizvod koji želite da izvozite u inostranstvo?

Za Vas smo osmislili uslugu Post-eksport – izvoz robe.

Pošaljite komercijalnu robu ukupne vrednosti do 1.000 evra po jednom računu, iz bilo koje pošte, po najpovoljnijim cenama.

Uštedite novac, ljudske resurse i vreme potrebno za carinsku proceduru.

NOVO! Izvozite predmete male mase i vrednosti? Sada još povoljnije cene za pošiljke do 500 grama koje sadrže do četiri artikla.

Proverite  zbog čega nas izvoznici hvale.

Kako da postanete korisnik usluge Post-eksport:

  • zaključite ugovor sa Poštom;
  • upakujte robu u jednu ili više pošiljaka;
  • predajte robu na šalteru najbliže pošte, uz samo dva prateća dokumenta: fakturu u dva primerka i obrazac „Izvozni carinski list (CP-72)”. Za postupak carinjenja , potrebno je da jedna faktura bude na srpskom jeziku, a druga na jeziku koji se koristi u odredišnoj zemlji;
  • pratite robu na sajtu Pošte, besplatnim pozivom na 0800 100 808 ili pozivom 0700 100 300 po ceni lokalnog poziva;
  • plaćajte jednom mesečno;
  • nakon što carina overi obrazac  CP 72 , dobijate verodostojan dokument da je roba izvezena, koji možete iskoristiti za svoje  knjigovodstvo.

Slanje robe preferencijalnog porekla

Usluga Post-eksport – izvoz robe omogućava izvoz robe sa preferencijalnim poreklom. Preferencijalno poreklo donosi određene povlastice za robu koja je predmet spoljnotrgovinske razmene između zemalja koje su ugovorile takav sporazum, a najčešće se ogleda u uvozu, uz sniženu stopu carine ili bez plaćanja carine.

Za detaljne informacije o usluzi Post-eksport – izvoz robe i zaključenje ugovora, posetite naše specijalizovane poslovnice.

Pošaljite više paketa ukupne vrednosti do 1000 evra

Ukoliko je primalac isti, dovoljna je jedna faktura (u dva primerka) koja obuhvata svu robu upakovanu u dva ili više paketa. Detaljan popis artikala  dostavlja se za svaki paket posebno na obrascu „Izvozni carinski list (CP-72) koji prati pakete do krajnjeg odredišta.

Za vrednost robe koja prelazi 1000 evra

Ukoliko vrednost robe koju želite da pošaljete jednom primaocu prelazi 1.000 evra, možete je podeliti u dva ili više paketa, pri čemu vrednost robe jednog ili više paketa po jednoj fakturi ne sme preći 1.000 evra.

Zabranjeni sadržaji

Spisak zabranjenih artikala za uvoz ili tranzit kroz određenu zemlju

Povezane usluge i informacije